Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Ariana FC 22 20 1 1 61
2 IFK Klagshamn 22 15 2 5 47
3 Vellinge FF 22 14 3 5 45
4 Skegrie BK 22 12 4 6 40
5 Klagstorps IF 22 11 1 10 34
6 Skurups AIF 22 10 3 9 33
7 AIF Barrikaden 22 10 2 10 32
8 BK Skansen 22 9 3 10 30
9 Skabersjö IF 22 7 7 8 28
10 Oxie SK 22 4 1 17 13
11 Hyllie IK 22 4 0 18 12
12 Arlövs BI 22 1 3 18 6

Match

AIF Barrikaden

2 - 3
Gullviksborgs IP
1 september 2019
15:00

Ariana FC

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Ariana FC

Startelva: Mahmud – Alex, Viktor T, Mattias, David H – Oskar, Jonas, Anton, Pontus – Bashir, Simon A

Avbytare var Siseko som spelade sista dryga 20 som höger yttermittfältare för att sedan gå upp som en del i det tremannaanfall vi avslutade matchen med i förhoppning om att kunna kvittera, Shershah som spelade sista knappa kvarten som vänstermittfältare i det som då var ett tremannamittfält och David K och Mohamed H (målvaktsreserv) som inte spelade alls.

Det var en för oss ovanlig inramning på matchen. I andra halvlek räknade jag till 250 personer inkl. en del barn i varierande åldrar. En mycket trevlig publik tillika med ett entusiastiskt stöd utan allt för mycket hets) när den väl var på plats (däremot är det väldigt trist att vi nog förlorade runt 2000 kronor på att folk tycks mena att det är fruktansvärt att de ska behöva betala 40:- i entré och inte skäms för att dra till med de mest osannolika skäl för att de inte ska behöva).

Det känns som att jag allt oftare garderar mig för felaktigheter men måste definitivt göra det den här gången när man inte kunde lämna sin plats vid staketet för en sekund (för att tala med någon i den hemmapublik som nog faktiskt var större än snittet även om den drunknade i folkhavet eller med någon av våra många ”funktionärer” för dagen) utan att behöva tränga sig fram till en plats vid detsamma igen.

Första halvlek var jag dock fokuserad och kunde omedelbart konstatera att detta som väntat skulle bli en match som fördes i ett mycket högt tempo. Matchen var mycket tät och det var påfallande att Ariana trots alla sina individuellt duktiga och hårt jobbande spelare inte kom till en enda het målchans på hela första halvlek tack vare såväl fantastiska individuella insatser i backlinjen som ett defensivt arbete över hela planen. Avsluten på mål var få. Däremot hade Ariana 5 hörnor som dock inte på minsta sätt hotade.

Framåt var vi också lika bra som de och de två heta målchanser som bjöds i halvleken var båda våra. I den 31:a min tog vi ledningen efter ett vackert anfall som avslutades med ett perfekt inlägg från kanten av Bashir till Simon som avslutade kliniskt. Tre minuter senare hade Bashir bollen i ett liknande läge men avslutade den här gången själv från lite halvdålig vinkel med ett skott som räddades av målvakten.

Tyvärr hann vi i andra halvlek aldrig riktigt göra Ariana ordentligt frustrerade och eventuellt nervösa eftersom de kvitterade redan efter 2-3 min på ett sätt som nästan var en kopia av vårt mål. Men precis som tidigare kännetecknades matchen av ett mycket högt tempo och en tuff kamp på mitten. Dock var det nu nog ändå lite mer så att Ariana spelmässigt satt i förarsätet. Vi hade en bra målchans och de två medan det stod 1-1 varav den allra hetaste var när Mahmud och en (ja nästan två först) av våra försvarare båda verkade osäkra på vem som skulle göra vad så att deras spelare kunde lyfta bollen över en utrusande Mahmud och såg ut att kunna lägga in den i det tomma målet när Viktor T gjorde en fantastisk brytning i sista tiondels sekunden,

I den 77:e min fick vi sedan straff vars upphov jag aldrig uppfattade (plats för hjälp) men som ledde till kraftiga protester från Arianaspelarna och två gula kort. Jonas steg fram som vanligt och trots vikten av utfallet kände jag mig åtminstone nästan lika lite orolig som vanligt när Jonas lägger en straff. Han missar ju aldrig och skulle han göra det nu så skulle det bara bero på nervositet, en nervositet som jag dock inte tror var speciellt stor ens i detta läge. Självförtroendet när det gäller detta känns grundmurat och blev säkert inte mindre av att han måste ha vetat med sig att han höll på att göra en totalinsats i matchen som låg över t.o.m. hans normalt mycket höga nivå. (Han utsågs i Sydsvenskan också välförtjänt till matchens bästa spelare av den reporter som följde matchen på plats, en utmärkelse som det annars är sällsynt att någon i det förlorande laget får). Och målvakten som gick åt ett håll tvingades också mycket riktigt åse det faktum att bollen lugnt rullats in i motsatt hörn.

Nu märktes definitivt en oro bland såväl Arianas publik som spelarna på plan att det planerade firandet av seriesegern efter slutsignalen skulle komma av sig (eftersom Vellinge FF vunnit tidigare på dagen krävdes det seger för Ariana) och hade vi bara kunnat hålla undan bara några få minuter till hade vi kanske klarat att hålla undan men nu dröjde det bara två minuter innan deras Omid Hushmand på ett inlägg från högerkanten . – sedan vi för nästan enda gången på hela matchen gått bort oss lite - gjorde sitt andra mål för kvällen när han kvitterade med en distinkt och otagbar nick.

Nu gick ju naturligtvis Ariana verkligen för ett segermål och nu såg det väl ändå ut som att allt jagande av deras kvicka spelare en liten aning började ta ut sin rätt, inte minst mentalt så att vi kom lite fel och tvingades till lite tvivelaktiga aktioner som bland annat ledde till två frisparkar i mycket farliga lägen som dock båda blev resultatlösa. I den 83:e min kändes det, oavsett om straffen som tilldömdes våra motståndare var korrekt eller alldeles för hårt dömd eller ej, dock inte som att det förelåg något tvång för Siseko att dra omkull sin motståndare.

Mina inte oävna förhoppningar att Mahmud skulle rädda, eftersom jag haft många tillfällen att se hans snabba reflexer och vighet i juniorlaget och det dessutom ju verkligen låg ett högt tryck på straffskytten Saber Azizis axlar, kom tyvärr på skam. Hans straff blev i mycket Jonas lik; målvakten åt ett håll och bollen intill stolproten åt det andra, men medan Jonas mera rullade in bollen så gick Saber på kraft och eftersom hans boll gick stolpe-in hade det inte krävts många centimeter för att den skulle studsa ut igen.

Det var efter detta min uppmärksamhet började bli väldigt splittrad men vad jag hann uppfatta var att vi hade en gyllene chans till kvittering i den 93:e min (av totalt 96 ½ p.g.a. två skador och framför allt utdragna protester i samband med vår straff). när ett inlägg från högerkanten (av Siseko?) passerade målvakten, men tyvärr också samtliga tre framrusande Barrikadenspelare, på sin väg förbi det tomma målet.

Det hela blev en mycket bra fotbollsmatch för att vara på den här nivån och hade vi själva kunnat göra en sådan här prestation varje gång hade vår tabellrad sett väldigt mycket bättre ut. Frågan är dock om inte de totalt sett ändå var snäppet bättre och att resultatet därför speglade händelserna på planen rätt hyfsat även om verkligen ingen kunnat protestera (jo deras tränare Bekir som alltid tyckt att de haft oflyt trots att de vunnit alla matcher utom en) om det istället blivit oavgjort. Alla inklusive inhopparna var väldigt bra men ska jag lyfta fram några lite extra så får det förutom Jonas bli Mattias och Alex som höll otroligt bra reda på sina flyfotade motståndare.

Statistik (kan fattas någon hörna eller något enstaka avslut): Hörnor: 0-6 Avslut på mål: 6-8
Avslut utanför: 1-3
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Henryson 1 0 0 1 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 1 0 0
Pontus Rudenius 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Siseko Matshoba 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mahmud Bakhshi 1 0 0 0 3 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 19 maj 2019, 15:30 Ariana FC - AIF Barrikaden 2 - 1